keskiviikko 21. heinäkuuta 2021

Olavinpäivän aikaan 28.-30.7. kulttuurikontilla historiaa

Pyhän Olavin Kilta ry isännöi kulttuurikonttia Savonlinnan Satamapuistossa 28-30.7. otsikolla ”Pyhän Olavin Kilta ja ystävät”


Killan vuotuiset Olavinpäivän Pässinpeijaiset vietetään kontilla 29.7. mm. tietokilpailun merkeissä iltapäivällä. Killan jäsenet esittelevät Pyhän Olavin kulttuurireitin tilannetta Savonlinnan seudulla, kertovat tulevista hankkeista ja myyvät Saimaa-tuotteita Laivaperinteen muistomerkin tukemiseksi. Historiasta kiinnostuneilla riittää seuraa ja mm. Ville Vilen on paikalla klo 15.00-16.00 jutustelemassa Savonlinnan vanhojen talojen vaiheista. 

Tervetuloa!



******************

21.7.2021

Tiedote                                                              Heti julkaisuvapaa


Olavinpäivän aikaan 28.-30.7. kulttuurikontilla tapahtuu historiaa.

Pyhän Olavin Kilta ry isännöi kulttuurikonttia Satamapuistossa 28-30.7. otsikolla ”Pyhän Olavin Kilta ja ystävät”. Kaikissa Killan hankkeissa on mukana yhteistyökumppaneita ja 28.7. paikalle tuodaan Tykkipursiyhdistys ry:n uusi, 1700-luvun replikatykki Duncker. Jo aamun avauksessa kuullaan prof. (emeritus) Timo Vihavaisen ajatuksia Suvorov-hankkeesta ja historian elävöittämisestä. Päivien mittaan värvätään myös uusia tykkimiehiä Saimaan laivaston tykistöön.

Aamupäivällä myös Savonlinnan Hankekehitys esittelee Local Flavours Interreg Europe-hankkeen, jossa haetaan kumppaneita kulttuuriperinnön hyödyntämiseen.

Killan vuotuiset Olavinpäivän Pässinpeijaiset vietetään kontilla 29.7. mm. Savonmaa-lehden tietokilpailun merkeissä iltapäivällä. Killan jäsenet esittelevät Pyhän Olavin kulttuurireitin tilannetta Savonlinnan seudulla, kertovat tulevista hankkeista ja myyvät Saimaa-tuotteita Laivaperinteen muistomerkin tukemiseksi. Historiasta kiinnostuneilla riittää seuraa ja mm. Ville Vilen on paikalla klo 15.00-16.00 jutustelemassa Savonlinnan vanhojen talojen vaiheista.



Myös muita Killan yhteistyökumppaneita esiintyy ja esitellään pop up-tyyppisesti päivien aikana ja mukaan mahtuu vieläkin. Tiedusteluja voi tehdä osoitteesta pyhanolavinkilta@gmail.com.

Pyhän Olavin Kilta ry on Savonlinnan paikallishistorian harrastajien yhdistys ja jäseneksi voi ilmoittautua kulttuurikontilla.


Kuva: Historian elävöittämistä Olkkolassa 19.6.2021.

Lisätietoja: Timo Auvinen, pyhanolavinkilta@gmail.com  050 541 6946

***********

Pyhän Olavin Kilta (POK ry, p. 1924) on Savonlinnan seudun paikallishistorian harrastajien yhdistys. Killan tarkoitus on Olavinlinnan ja Savonlinnan seudun historiallisten arvojen vaaliminen ja paikallishistorian tutkiminen, tukeminen ja elävöittäminen. Kaikki ovat tervetulleita mukaan Killan toimintaan.

https://pyhanolavinkilta.blogspot.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti