tiistai 28. syyskuuta 2021

Laitaatsilta-päivä 2.10.2021

LAITAATSILTA-PÄIVÄ 2.10.2021

Tykit jylisevät Laitaatsillassa ensi kertaa 232 vuoteen.
Savonlinnan seudun historiaa elävöitetään 2.10. Laitaatsillan taistelun muistomerkillä (Laivamiehentie, 57510 Savonlinna). Taistelussa käytetyn tykin replikalla ammutaan kunnialaukauksia, kerrotaan taistelusta ja Laitaatsillan historiasta, esitellään aikakauden univormuja, kuullaan kuorolaulua ja juodaan pullakahvit. Paikalle saattaa tulla myös itse Kustaa III tervehtimään joukkoja, kuten hän teki 232 vuotta sitten.
Paikalla voi myös värväytyä tykkimieheksi uuden harrastuksen pariin ja saada opastusta mustaruutiaseiden käytössä.
Tapahtuma muistomerkillä on ilmainen, mutta opastuskierrokset ja kahvit ovat maksullisia. Tilaisuus on 11.00-14.00
Sulkavalainen Tykkipursiyhdistys, Savonlinnan oppaat, Savonlinnan Suomi-Venäjä seura, Rautpohjan tykkikerho ja Pyhän Olavin Kilta (tapahtuman tuottaja) ovat tapahtuman takana.
Linnalan Setlementti järjestää aiheesta myös kotiseuturetken/laivaopastuksen, muutamia vapaita paikkoja vielä nopeimmille tarjolla: https://opistopalvelut.fi/linnala/course.php?l=fi&t=5905…


Kuvat: Pyhän Olavin Kilta & Tykkipursiyhdistys 2020-2021 *********
Laitaansilta-päivän 2.10.2021 toteuttavat sulkavalainen Tykkipursiyhdistys, Savonlinnan oppaat, Savonlinnan Suomi-Venäjä seura, Rautpohjan tykkikerho ja Pyhän Olavin Kilta yhdessä Suvorov -hankkeen kanssa, jonka rahoittaa Kaakkois-Suomi–Venäjä CBC-ohjelma.
Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö on pääpartneri ja edustaa samalla Etelä-Karjalan kuntia. Muut partnerit Suomen puolella: Puumalan kunta, joka edustaa Etelä-Savon aluetta, Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja Väylävirasto. Venäläisiä partnereita ovat Leningradin alueen matkailutietokeskus, Leningradin alueen museovirasto, ITMO-yliopisto ja Viipurin yritystukikeskus. Laitaatsilta-päivän esite >>
Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö
Projektipäällikkö
Soile Lehtinen
+358 40 732 5778

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti